Wie zijn wij

BoilieFarm is ontstaan uit de combinatie van passie voor karpervissen en dierenwelzijn. Wij zijn de oprichters Marc, Paul en Patrick, en wij hebben allemaal een verschillende achtergrond, maar bovenstaande kernwoorden zijn een rode draad in ons leven. Gezamenlijk is er 60+ jaar aan ervaring in karpervissen en vanuit de dagelijkse werkzaamheden in de veevoederbranche en veehouderij is het belang van dierenwelzijn als een belangrijke pijler ontstaan.

Juist vanuit perspectief van de karper bekeken hebben we besloten om onze gezamenlijke kennis te combineren en dit te vertalen naar een boilie van èchte premium kwaliteit. Er zijn boiliefirma’s genoeg tegenwoordig, maar wij missen bij al deze bedrijven het dierenwelzijn oftewel het belang van een uitgebalanceerd voer. De meeste firma’s verkopen readymade of shelflife boilies die soms tot enkele jaren goed blijven door de toevoeging van conserveringsmiddelen. Daarbij overschrijdt de gebruikte hoeveelheid van deze middelen vaak alle normen. Bovendien verliezen boilies na verloop van tijd hun voedingswaarde simpelweg omdat de gebruikte grondstoffen reageren met zuurstof en daardoor kwaliteit verliezen. Hoe langer een boilie dus bewaard wordt des te minder voedingswaarde heeft deze boilie. BoilieFarm komt met een alternatief dat goed is voor de karper. Onder het motto “vers is beter en vangt beter”!

Nu zijn er boiliefirma’s die kwalitatief goede boilies maken, echter daar hangt een (fors) prijskaartje aan. Kwaliteit kost wat, maar onze doelstelling is om boilies te maken die kwalitatief hoogstaand zijn maar tevens scherp geprijsd.

Door onze connecties met veevoederproducenten en leveranciers van toevoegingen uit humane voedingsmiddelen zijn wij in die opzet geslaagd. Al onze leveranciers beschikken over een keur aan certificaten die aantonen dat de door hun geleverde grondstoffen aan de hoogste eisen voldoen. Tevens zijn wij NVWA geregistreerd voor de productie van volledige en aanvullende voeders voor karper en daarin ook voor het gebruik van dierlijke bijproducten. Daarmee onderscheiden wij ons van vele andere fabrikanten.

Om tot een kwalitatief hoogwaardige boilie te komen hebben wij de hulp ingeschakeld van een diervoeder nutritionist oftewel een voedingsdeskundige die speciaal voor dieren een voeding samenstelt. Doordat onze nutritionist ook kennis heeft van natuurlijke conservering zijn wij er in geslaagd om een boilie te maken die met een minimale hoeveelheid natuurlijke conserveringsmiddelen in combinatie met een uitgekiend droogproces en de juiste verpakking een houdbaarheid van 12 maanden buiten de vriezer weet te halen. Uiteraard met behoud van alle aanwezige natuurlijke voedingsstoffen.

Ons motto is dat een aas/voer van hoge kwaliteit en versheid altijd meer karper in het net brengt! Zeker op de lange termijn is dat het geval. Daarom staan wij voor de volle 100% achter onze boilies!  

Wij wensen iedereen veel visplezier toe!