Paul Steenbekkers

Mijn naam is Paul Steenbekkers, 45 jaar oud en ik woon samen met mijn vriendin Ank, zoon Mees en dochter Sophie in Venray. Ik heb diergeneeskunde gestudeerd, heb 12 jaar in de varkenshouderij gewerkt en werk nu sinds bijna drie jaar bij Vitelia Voeders als bedrijfsadviseur varkenshouderij.

Op mijn zevende nam mijn vader mij mee voor een eerste keer vissen. Gewoon met een korte bamboehengel, op de maas, met een bosje maden op het haakje. Ik ving een paar voorns, en daarna was het hek van de dam. Vanaf toen was vissen mijn lust en mijn leven.

Samen met Patrick ben ik vanaf de brugklas gericht op karper gaan vissen. Dat was ook de tijd dat de boilie in opkomst was. We hebben destijds wat geƫxperimenteerd met vanalles en nog wat om toch maar die ene superboilie uit te kunnen vinden. Dagen hebben we boilies met de hand gedraaid om vissend het weekend door te kunnen komen. En dat succes dat kwam, met een recept op basis van biggenmeel.

 Andere vissoorten dan karper zaten we ook nog wel eens achter de vinnen aan, maar de hoofdmoot was toch de karper. Op alle manieren probeerden wij deze prachtige vis te pakken te krijgen. En ook nu nog is boilievissen niet de enige methode die wij gebruiken om karper te vangen. We passen onze tactiek gewoon aan de omstandigheden waarmee we te maken hebben aan.

De maas heeft op mij een grote aantrekkingskracht, met name om haar mysterie omtrent de mogelijke vangsten. Makkelijk is vissen op de maas niet, vandaar dat we ook vaak genoeg afwisselen met penvissen of oppervlakte vissen op vijvers, of statisch vissen op diverse andere wateren.

Afgelopen jaar kwamen kansen voorbij en die hebben wij gegrepen. Een droom werd werkelijkheid. Sinds augustus hebben wij een eigen boiliefabriek en kunnen wij ons succesvolle boilierecept van vroeger en nu, omzetten tot een prachtproduct voor iedere karpervisser.

Ik wens iedereen mooie vangsten toe, en tot ziens, tot aan de waterkant!

Vriendelijke groet,

Paul Steenbekkers