Patrick Willems

Ik ben Patrick Willems, een van de oprichters van BoilieFarm. Een boiliefabriek begin je niet zonder ruime ervaring met het vangen van vissen.

Als jongeman van een jaar of 5 was het tijdens de vakanties vaste prik. Met een vaste hengel werd alles wat wilde bijten uit het water gesleurd. Daar begon mijn vissersleven..

Naarmate ik ouder werd kwam er een werphengel in beeld; dat was veel beter dan die vaste stok was mijn beleving.. meters ver ingooien om nog meer en grotere vissen proberen te vangen. Bij mij in de buurt was een overstortvijver waar veel kleine karper zat destijds. Dat was mijn eerste kennismaking met het vangen van karpers. Ze beten daar werkelijk op alles.

Eenmaal gewend aan het vangen van zo’n sterke en mooie vis wilden we op de “grote vijvers” ook zo’n karpers vangen.. Dat was wel even wat anders, want die waren wat moelijker te vangen dan de karpertjes op de overstort vijver. Uiteindelijk lukte dat wel en de voldoening was groot.

Op de middelbare school leerde ik Paul Steenbekkers kennen in de brugklas. Hij viste ook graag vertelde hij.. Vanaf dat moment werden we vrienden en vismaten. Alles wat op fietsafstand lag hebben we afgevist en overal karper gevangen. Op een gegeven moment bleek dat we boilies moesten hebben om grote karpers te vangen. We praten hier over eind jaren 80- begin jaren 90, dus qua boilies en boilie ingrediënten was er veel geheimzinnigheid. Ook waren de ingrediënten peperduur (zeker voor ons als scholieren met een zaterdagbaantje) en de boiliemixen die de karpervissers destijds gebruikten waren top-secret. We zijn gaan experimenteren en hebben toen de basis gelegd voor de kennis die we nu hebben. Uiteindelijk werden Paul en ik 2 fanatieke karpervissers die bekend en berucht waren op onze wateren.

Ik heb mijn kennis van het karpervissen uitgebreid door te gaan vissen op alle mogelijke wateren. Cultuurputten, grote meren in Nederland, diverse rivieren ( Maas oa ), maar ook buitenlandse trips naar Frankrijk (10 jaar lang 3 trips per jaar). In Frankrijk viste ik alleen op openbaar water, niet de op de bekende betaalwateren. Al met al denk ik dat ik op elk soort water karper kan vangen door mijn verstand en watersense te gebruiken. 

Tot aan de waterkant!