Martijn Heesakkers

Hierbij stel ik mezelf graag voor.
Mijn naam is Martijn Heesakkers, 26  jaar oud en ik ben woonachtig in Gelderland vlakbij de Maas. Een droom voor iedere Karpervisser natuurlijk! Ik woon samen met mijn trouwe viervoeter Simba.


Ik vis al vanaf mijn 3e jaar. Zoals de meesten ben ik ook begonnen met de vaste stok en ik ben vanaf mijn 14e op karper gaan vissen. Nadat ik mijn eerste karper wist te vangen, was het ‘karpervirus’ bij mij toegeslagen en heb ik geen vaste stok meer aangeraakt.

Mijn visserij bestaat voornamelijk uit vissen op putten en de Maas in Nederland, België en Frankrijk. Het liefst vis ik op de minder bekende plekken, want dat blijft toch een uitdaging.

Je weet vaak niet wat je te wachten staat, dus zal je moeten werken om je vis te vangen, wat ik dan ook zie als een grote uitdaging! Hier heb ik al veel van geleerd en kan ik ook nog veel leren, met vallen en opstaan.

Ik ben op dit moment gemiddeld twee nachten per week aan het water te vinden. Als ik wat meer tijd heb, ben ik er vaker te vinden in de vrije uurtjes. Het karpervissen is echt mijn passie en ik kom er ook lekker door tot rust, daarnaast kan ik dan ook echt even mijn hoofd leegmaken.

Ik vis het hele jaar door, mits het water niet bevroren is natuurlijk.
Zelf vind ik wintervissen dan ook erg fijn. Veel mensen verklaren mij misschien voor gek, maar ik zeg altijd maar: ”dan heb ik geen last van de goedweer vissers” en kan ik lekker mijn eigen ding doen.Voor mij is het belangrijk om volledig vertrouwen te hebben in mijn aas, zodat ik na een blank niet meer hoeft te twijfelen of de boilie wel goed is geweest. Dat scheelt weer een hoop denkwerk wat beter geïnvesteerd kan worden in andere aspecten van de visserij.


Met vriendelijke groet,
Martijn Heesakkers

En misschien tot aan de waterkant…