Frank Hovens

Laat ik starten dat ik het prachtig vind dat Paul en Patrick vanuit hun hobby de BoilieFarm hebben opgericht. Ik ken de jongens al een heel tijdje en ben ervan overtuigd dat ze met hun filosofie een significante contributie zullen leveren binnen de wereld van de voeding welke we onze karper voorschotelen. Hiermee zal ik dan ook met veel plezier en interesse hun producten gaan gebruiken en jullie op de hoogte houden van de vangsten en ervaringen.

Ik ben Frank Hovens en het begon allemaal toen ik nog een jochie van 11 jaar was welke woensdagmiddag op zijn fietsje met visspullen de lokale visplas bezocht. Helemaal uit de hand liep het toen ik op een zonnige dag een paar flinke vissen dicht aan de kant zag zwemmen en deze door een lokale visser werden gevangen. Het bleken karpers te zijn en nog dezelfde woensdagmiddag erop zat ik met mijn silstar molen en telescoop hengel, voerderveer en een paar zoete maïskorrels, deze machtige vissen te belagen. En nu 30 jaar laten kan ik het nog steeds niet laten…..

Op mijn 15de mocht ik ook nachtjes gaan vissen zolang we maar niet alleen zaten. Hier was het waar ik Patrick and Paul tegenkwam en de eerste nachtjes doorbracht aan de waterkant. Er werden soms zoveel uren gevist dat het uursignaal van mijn digitale casio mij meermaals deed vermoeden een optonic te horen in het klaslokaal….

In de 30 jaar is het vissen met pieken en dalen gegaan, maar het bloed blijft kruipen… Bij wat minder tijd is vooral het oppervlakte en instant vissen de weg om onze geschubde vrienden in het net te krijgen. Andere keren kunnen we de nachtjes pakken aan de kanalen of de maas. Het is balanceren tussen een drukke baan, het gezin en mijn sociaal leven.

Al met al blijf ik genieten van de natuur en de rust, en de adrenaline van een knallende run en een dikke rug welke vervolgens rustig in het landingsnet ligt. Het blijven zoeken naar mooie vissen op nieuw water, maar ook die eerste run en vangst, waarbij ieder keer weer dat gevoel van dat vissertjes van 11 jaar naar boven komt, prachtig!

Ik wens iedereen dan ook heel veel visplezier en memorabele momenten toe aan de waterkant!

Frank Hovens.