Dave van de Werken

Ik zal me eerst even voorstellen, mijn naam is Dave Van De Werken. Ik ben 24 jaar oud en woon samen met mijn vriendin Ashley en mijn trouwe viervoeter Raff in Venray. Ik werk momenteel als machine operator bij Intracoat in Milheeze.

Toen ik 6 jaar oud was ging ik met mijn moeder, oom en tante naar de camping De Beerze Bulten. Deze camping lag in Beerze in de provincie Overijssel. Achter deze camping liep de rivier de vecht samen met een aftakking van het water waar een steiger aan lag. Op deze stijger ben ik begonnen met vissen samen met mijn oom.

Ik begon daar net als vele andere vissers met een bamboe hengeltje, dobbertje en een trosje maden. Na veel vissen gevangen te hebben wandelde ik langs de vecht en kwam ik al snel genoeg een tent tegen met daarbij echte karpervissers.

Na een babbeltje gemaakt te hebben was ik onder de indruk van alle spullen die ze bij hadden en de foto’s die ze mij lieten zien van de vissen die zij gevangen hadden. De andere dagen van de vakantie was ik elke dag bij deze vissers te vinden. Ze zullen wel gek zijn geworden van mij, want ik wilde alles over het karpervissen weten. En zo begon voor mij het vissen op karper.

Ondertussen nu ik wat ouder ben en ook wat meer te besteden heb, staat mijn garage vol met karperspullen. Ik probeer zoveel mogelijk te vissen. Dit geeft mij rust en hier word ik ontspannen van. Ik maak me tijdens het vissen nergens druk om, alleen om 1 ding en dat is: hoe krijg ik de karper op de kant en in mijn handen?

Ik vis voornamelijk bij de vereniging waar ik bij zit. Met regelmaat vis ik ook op het privé water van mijn werk en af en toe op een vakantiepark hier in de buurt. En uiteraard elk jaar de vaste trip naar Frankrijk met mijn vaste vismaten John en Renee.

Ik ben niet alleen een mooi weer visser. Het liefst vis ik het hele jaar door, zo lang als dat de vorst en de tijd het toelaat.

Afgelopen jaar heb ik Paul en Patrick leren kennen en daarbij hun bollen van de BoilieFarm mogen gebruiken bij het karpervissen. Ik heb niet veel hoeven te vissen met de bol van BoilieFarm om mij te overtuigen dat deze bol zeker wel werkt!  

Bij mijn eerste proefsessie met de Red Special Corn ving ik in een sessie van 3 nachten 6 vissen en 1 losser met een water tempratuur van 6 graden.

Dus dat zegt wel wat over deze boilies.