Boilies

Onze boilies worden met zorg samengesteld en geproduceerd. Het begint bij een uitgebalanceerde samenstelling van de mix. Alle ingrediënten die gebruikt worden komen uit gecertificeerde voederfabrieken en bedrijven uit de humane biologische levensmiddelenindustrie. Onze ingrediënten voldoen daarom aan de hoogste kwaliteitseisen zoals bijvoorbeeld, Voederwaarde.nl, Country Note, GMP+, BCN-NL1, Antibioticavrij diervoeder en voldoen aan de welfare- en retaileisen.

Zoals je van kwaliteitsvoer mag verwachten worden de gebruikte ingrediënten op de verpakking vermeld. De analytische bestanddelen geven aan in welke percentages koolhydraten, vetten, eiwitten, aminozuren en mineralen in onze boilies zitten.

Onze boilies kenmerken zich door een mooie grove structuur en hardheid. Uit testen is gebleken dat na 30 uur onder water nog niets van hun attractiviteit verloren is gegaan, nog steeds bestand zijn tegen witvisaanvallen en dat de structuur van de boilie meehelpt aan het geleidelijk afgeven van de natuurlijke aroma’s van onze ingrediënten. Door de uitgekiende samenstelling nemen onze boilies niet zo snel de geur van de bodem op, waardoor ze langer aantrekkelijk zijn voor de karper.       

Wij leveren onze boilies in 16mm, 20mm en 24mm om voor elke watersoort een specifieke boilie aan te kunnen bieden. Op een cultuurwatertje in de buurt kan een kleinere boilie prima werken terwijl voor buitenlandse trips en op rivieren en kanalen wellicht een grotere bol gewenst is.

Onze boilies worden verpakt in gesealde plastic zakken waarbij wij een zuurstofabsorber toevoegen. Door alle zuurstof in de verpakking te binden aan deze zuurstofabsorber krijgt bederf geen kans en kan er ook geen oxidatie van ingrediënten ontstaan. De boilie houdt dus zijn voedingswaarde, ondanks dat deze buiten de vriezer wordt bewaard. De boilies kunnen in ongeopende verpakking tot 10 weken buiten de vriezer bewaard worden.

Uiteraard kunnen wij ook freezerbaits leveren, en kunnen alle boilies thuis worden ingevroren.

Boilie soorten